Breda Originals eert de oud-Bredanaar Colonel Tom Parker met drie tribute t-shirts. Woensdag 26 juni, zijn 110e verjaardag, worden zij officieel en worldwide gepresenteerd. De speciale shirts zijn hommages aan een van de grootste zonen van Breda en de man die Elvis Presley naar de absolute wereldtop bracht.

Parker was in zijn geboortestad bekend als Dries van Kuijk. Hij kwam 26 juni 1909 ter wereld in het huis aan de Veemarktstraat 66 in Breda. Om precies te zijn: op de eerste etage achterin deze woning, dichtbij de Vlaszak. Op zijn 19e vertrok hij naar Amerika om nooit meer terug te keren naar Breda. Van Kuijk overleed in 1997 in Las Vegas. Behalve online zijn de t-shirts ook te koop in het geboortehuis van de fameuze Bredanaar waar nu een winkel van Penn & Ink N.Y. is gevestigd.

The Colonel, zoals hij wereldwijd genoemd werd, was van het prille begin tot het dramatische einde de man achter de carrière van Elvis. Het was zijn idee om de tweede comeback van de wereldster in te laten slaan als een bom, met een over de hele wereld uitgezonden liveconcert. Dit kwam in januari 1973 vanaf Hawaii en was het eerste optreden van een artiest dat rechtstreeks via een satelliet de lucht inging. De show heette ‘Aloha from Hawaii’ en de t-shirts verwijzen zowel naar dit historische concert als naar de geboorteplaats van Elvis’ manager.

De tribute t-shirts, in de maten S t/m XXL, kosten 29 euro en zijn een idee van Bredanaar Kees van Dun. Ze hebben een slanke pasvorm, zijn unisex, met een ronde hals, korte mouwen en gemaakt van extra zacht katoen. Er is een aparte versie voor dames, met wijdere halsvoering. Liefhebbers kunnen kiezen uit drie kleuren: Elvis Black, Ocean Blue en een Circus Edition (geel en rood). Parker kwam uit de Amerikaanse circustraditie en paste zijn ervaringen in die wereld toe bij het managen van een van de allergrootste artiesten op aarde. Het maakte Elvis Presley legendarisch en leverde de Colonel de titel van Beste en Grootste Manager Aller Tijden In De Muziekwereld op.

Meer informatie over de tribute t-shirts staat op bredaoriginals.nl/product/colonelparker