Liefde voor Breda resulteert in shop met Bredase kledij

BREDA – Mensen die houden van Breda en al heimwee krijgen tijdens een dagje uit in Etten-Leur kunnen die liefde op steeds meer manieren uiten, want ook op kledinggebied valt er voor de fanatieke Bredanaar steeds meer te kiezen.

Hoodies
De zwarte hoodies met daarop de naam van de stad in gotische letters geschreven bestaan al een tijdje en ook de VVV verkoopt een redelijke selectie aan Breda shirts, waarop vaak de toren van de Grote Kerk in verschillende poses figureert. Fanatieke fietsers konden hun hart al ophalen aan de 076-kleding van Breda Bicicletta.

Een winkel met alleen Bredase kledij was er nog niet. Dat verandert. Binnenkort vestigt zich in de Molenstraat een winkel die namelijk nog een stapje verdergaat. Daar opent namelijk Breda Originals de deuren. Een winkel vol met kleding en accessoires geïnspireerd op de parel van het zuiden.

Het idee voor de Breda Originals kwam nadat Jochem Joosse steeds meer hoodies met daarop het woord Breda geschreven in gotische letters in de stad zag. “Ik vond het idee om op die manier iets met de stad te doen leuk. Toen zijn we gaan nadenken hoe we iets konden maken voor een bredere Bredase doelgroep.”

Intussen heeft Joosse samen met zijn vrouw Oona een hele reeks aan verschillende shirts laten maken. Er zitten exemplaren bij die zich richten op de oudere generatie, zoals een shirts met afbeeldingen van Loda Lientje en het Kwatta soldaatje.

Voor NAC-supporters is er een shirt waarbij de naam van de voetbalclub volledig diagonaal is uitgeschreven. Daarnaast zijn er ook producten te koop als rugzakken, iPad-hoesjes en ansichtkaarten. “We proberen voor iedere doelgroep iets te maken, waarbij de liefde voor de stad de gemene deler is”, vertelt de eigenaar van de gloednieuwe winkel.

Straatbeeld
Joosse verkocht al enige tijd Breda Originals shirts op het internet. “Daar werd zo leuk op gereageerd, net als de etalage die we al hadden ingericht in de Molenstraat 15. Dat heeft ons wel gesterkt om door te zetten en de winkel te beginnen.” Het is de bedoeling dat de collectie van Breda Originals met de tijd groeit. Hierbij mogen mensen ook zelf ideeën aandragen voor nieuwe ontwerpen geïnspireerd op de stad. “Ik hoop dat Breda Originals een merk wordt dat je straks overal terugziet in het straatbeeld.”

Breda Originals opent zaterdag 25 april om 12.00 uur de deuren aan de Molenstraat met koffie, thee en een lekkernij. Gasten krijgen daarnaast ook een setje Breda Originals ansichtkaarten. Uiteraard met het thema Breda.