De historische zege van NAC gisteravond in de Kuip heeft de kledingondernemers van Breda Originals geïnspireerd tot een bijzonder shirt.

Zo ook bij Jochem Joosse (34) van Breda Originals, houder van een NAC-seizoenskaart. ,,Ik zat tijdens de wedstrijd naar Teletekst te kijken en het was me altijd al een doorn in het oog dat we in de Kuip nog nooit wonnen. Nu dus wel. De cijfers veranderden van kleur ten teken dat de wedstrijd klaar was. Apetrots was ik. Het momentum was daar om er wat mee te doen.”

Joosse had niet meer dan een paar uur nodig om na de zege al een shirt in de collectie op te nemen met op de borst niets meer dan de wedstrijdstatistieken van het duel: Feyenoord nul, NAC twee. Boem. “Ik vind het een shirt dat ik zelf ook beregraag zou willen dragen.”

Vanmiddag zijn er al ‘een stuk of 20’ van besteld. Het is het derde NAC-ontwerp in de collectie van Breda Originals, na een shirt over het elftal dat in 1973 de bekerfinale won en de volledige naam van de afzonderlijke woorden die NAC vormen uitgeschreven.

Het shirt kost 29 euro en is hier te bestellen.